Dysleksiaviikko lokakuussa 2019

Kansainvälinen dysleksiaviikko 7.-13.10. 2019

Kansainvälistä dysleksiaviikkoa vietetään joka vuosi lokakuussa.
Kansainvälinen dysleksiapäivä oli torstaina 10.10.2019.

Erilaisten oppijoiden liitto juhlisti viikkoa ALLVAR-seminaarilla maanantaina 7.10.
Seminaarin teema oli Ammatillinen koulutus erilaisten oppijoiden näkökulmasta.
Seminaarissa myönnettiin ALLVAR-palkinto, jonka Erilaisten oppijoiden liitto myöntää joka vuosi oppimista edistäneelle ja ansioituneelle henkilölle.

Vuonna 2019 se myönneettiin vastaava toimittaja, lukijärjestöaktiivi Eeva Siiralalle.
ALLVAR-palkinto on saanut nimen tunnetun lukivaikeuksisen, arkkitehti Alvar Aallon mukaan. Toinen l-kirjain puolestaan tulee ruotsin kielen sanasta allvar, vakavasti otettava.

Olemme myös julkaisseet kannanoton Julkishallinnon on vastattava lukemisen ja kirjoittamisen apuvälinepalveluista yhdessä Oikeus oppimiseen neuvottelukunnan kanssa.

Lisäksi aloitimme BLOGIn, jonka aloittaa kirjoittaja ja esiintyjä Jenni Janakka, myös Asennemuijana tunnettu.

Kuva on kansainvälisen dysleksiaviikon logo.

Kansainvälisestä dysleksiaviikosta voit lukea lisää European Dyslexia Association nettisivuilta. Tunnus somessa on #EDADyslexiaday

Jos sinulla on tiedossa tapahtuma vuodelle 2020, niin ota meihin yhteyttä info@eoliitto.fi.