Siirry sisältöön

Oppimisvaikeudet ja kodin tuki

Vanhempaininfot ”Olispa vanhemmat tienneet, että…” -webinaarisarja ja syksyllä julkaistava tietopaketti käsittelevät lapsen lukivaikeutta ja muita oppimisvaikeuksia näkökulmasta, joka auttaa vanhempia tukemaan lasta oppimisvaikeuksissa.

Neliosainen webinaarisarja ja tietopaketti antavat vinkkejä ja neuvoja vanhemmille, miten he voivat tukea lapsen tai nuoren oppimista ja yhdessä tämän kanssa kehittää hänen oppimistaan. Webinaarit koostuvat tunnin informaatio-osuudesta ja puolen tunnin avoimesta keskustelusta.

Webinaarit

Jokaiseen ”Olispa vanhemmat tienneet, että…” -webinaariin on erillinen ilmoittautuminen. Ilmoittautumiset ovat auki, varaa paikkasi ajoissa ja merkitse kalenteriisi webinaari-illat.

Huomaathan että, webinaarit on jaettu lapsen kouluasteen mukaan. Alakoululaisten ja yläkoululaisten vanhemmille on samoilla teemoilla olevat omat webinaarit. Niissä käsitellään oppimisvaikeuksia ja niiden vaikutuksia lapsen oppimiseen, elämään ja kodin keinoja tukea häntä.

Webinaarit ovat avoinna kaikille. Ne ovat maksuttomia.

Miten tukea kotona?  – tietoa oppimisvaikeuksista alakoululaisten vanhemmille

6.9.2021 Webinaari klo 18.00-19.30

Webinaarissa kerrotaan perustietoa alakouluikäisten lasten oppimisvaikeuksista. Webinaarissa saa tietoa ja vinkkejä, kuinka alakoululaisten vanhemmat voivat tukea kotona oppimisvaikeuksia kokevaa lastaan. Lisäksi luennon lopussa on mahdollisuus saada vastauksia luennon aikana esiin nousseisiin kysymyksiin.

Webinaarin juontaa kirjailija ja puhetaiteilija Jenni Janakka.

Suomen Kielipolku SLI ry toimintaa esittelee toiminnanjohtaja Hannu Lehto ja chatissa vanhempien kysymyksiin vastaa Eija Heikura.

Webinaarin 6.9.2021 ohjelma.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin tästä.

Miten tukea kotona?  – tietoa oppimisvaikeuksista yläkoululaisten vanhemmille

8.9.2021 Webinaari klo 18.00-19.30

Webinaarissa kerrotaan perustietoa yläkouluikäisten lasten oppimisvaikeuksista. Webinaarissa saa tietoa ja vinkkejä, kuinka yläkoululaisten vanhemmat voivat tukea kotona oppimisvaikeuksia kokevaa lastaan. Lisäksi luennon lopussa on mahdollisuus saada vastauksia luennon aikana esiin nousseisiin kysymyksiin.

Webinaarin juontaa kirjailija ja puhetaiteilija Jenni Janakka.

Chatissa neuropsykologian erikoispsykologi, PsL Johanna Nukari esittelee Kuntoutussäätiön toimintaa ja vastaa vanhempien kysymyksiin.

Webinaarin 8.9.2021 ohjelma.

Ilmoittaudu webinaariin mukaan tästä

Oppimisen tuen apuvälineistä alakoululaisten vanhemmille

11.10. 2021 Webinaari klo 18.00 – 19.30.

Webinaarissa kerrotaan perustietoa alakouluikäisille lapsille soveltuvista oppimisen tuen apuvälineistä. Webinaarissa tutustutaan perinteisiin ja digitaalisiin oppimisen tuen apuvälineisiin. Lisäksi luennon lopussa on mahdollisuus saada vastauksia luennon aikana esiin nousseisiin kysymyksiin.

Webinaarin juontaa Erilaisten oppijoiden liiton Oppimisen apuvälinekeskuksen erityisasiantuntija Sari Haapala.

Chatissa Niilo Mäki Instituutin toiminnanjohtaja Juha-Matti Latvala esittelee Ekapeliä ja vastaa vanhempien kysymyksiin.

Webinaarin11.10.2021 ohjelma.

Ilmoittaudu webinaariin mukaan tästä

Oppimisen tuen apuvälineistä yläkoululaisten vanhemmille

13.10.2021 Webinaari klo 18.00. – 19.30.

Webinaarissa kerrotaan perustietoa yläkouluikäisille lapsille soveltuvista oppimisen tuen apuvälineistä. Webinaarissa tutustutaan perinteisiin ja digitaalisiin oppimisen tuen apuvälineisiin. Lisäksi luennon lopussa on mahdollisuus saada vastauksia luennon aikana esiin nousseisiin kysymyksiin.

Webinaarin juontaa Erilaisten oppijoiden liiton Oppimisen apuvälinekeskuksen erityisasiantuntija Sari Haapala.

Chatissa toiminnanjohtaja Sonja Haga-Erickson esittelee Datero ry:n toimintaa ja vastaa vanhempien kysymyksiin.

Webinaarin 13.10.2021 ohjelma.

Ilmoittaudu webinaariin mukaan tästä

Webinaarisarja toteutetaan Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahan tuella.

Lue lisää Vanhempaininfoista verkkolehti LukSitkosta!

Projektikoordinaattorin Sini Sairasen blogista.

Verkkolehti Luksitkon artikkelista Oppimisvaikeudet ja kodin tuki.

Tietopaketti vanhemmille

Tällä sivulla

Lue lisää Vanhempaininfoista verkkolehti LukSitkosta!

Mukana