Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kuvataidetyöpaja kaikenikäisille erilaisille oppijoille

5.6.2023, 12:00 - 9.6.2023, 15:00

Maksuton

5.­–9.6.2023
Sellon kirjasto, Espoo

Järjestämme maksuttomia taidetyöpajoja erilaisille oppijoille Sellon kirjastossa kesällä 2023. Työpajoja toteutetaan viisi, kukin yhden päivän pituinen. Työpajassa muovaillaan omakuva ja unelmien ympäristö, pohtien samalla yhteiskunnallisia aiheita. Mitä unelmien ympäristöön sisältyy? Miten sellaisen voisi luoda?

Teoksista kuvataan animaatiot ja kootaan näyttely.

Kohderyhmä ja vaatimukset

Työpaja on suunnattu erilaisille oppijoille eli ihmisille, joilla on oppimisvaikeuksia. Työpaja on suunniteltu erityisesti heidän tarpeensa huomioon ottaen.

Osaamistavoitteet

Työpajan jälkeen osallistujat tuntevat eri muovailutekniikoita ja omakuvan tekoa. Osallistujat oppivat tekemään yhteiskunnallisesti vaikuttavaa taidetta ja keskustelemaan yhteiskunnallisista aiheista turvallisemman tilan periaatteet mielessä pitäen.

Ohjelma

Maanantai 5.6.2023 klo 12-15

Johdatus aiheeseen: pohditaan omaa ympäristöä ja miltä se voisi näyttää teoksena – Mitä siellä voisi olla? Rakennetaan rautalangasta teokselle runko. Valmistetaan paperimassa ja tehdään siitä teoksen ensimmäinen kerros.
Materiaalit: Rautalanka, paperimassa.
Tekniikka: muovailu

Tiistai 6.6.2023 klo 12-15

Pohidtaan ympäristön yksityiskohtia: mitä liikkumattomia osia siinä voisi olla? Jatketaan teosta maalaamalla paperimassa, sekä muovailemalla kovettuvasta massasta esimerkiksi taloja ja puita.
Materiaalit: akryylivärit, kovettuva massa
Tekniikka: maalaus, muovailu

Keskiviiko 7.6.2023 klo 12-15

Ketkä elävät ja asuvat ympäristössä? Muovaillaan kovettuvasta ja ei-kovettuvasta muovailuvahavsta liikkuvat osat osaksi teosta
Materiaalit: kovettuva massa, muovailuvaha
Tekniikka: muovailu

Torstai 8.6.2023 klo 12-15

Pohditaan ympäristön muutoksia ja mitä millaisia muutoksia omassa ympärsitössä voisi tapahtua. Tehdään käsikirjoitus ja kuvataan animaatio teoksesta.
Tekniikka: animaatio

Perjantai 9.6.2023 12-15

Viimeistely, palautteen keruu ja avajaiset. Viimeistellään teokset ja kerätään osallistujilta palautetta. Asetetaan teokset esille ja kutsutaan vieraat avajaisiin. Tarjoillaan mehua ja keksejä, taiteilijoille kukkia.

Esteettömyys

Työpajassa keskustellaan osallistujien erilaisista tarpeista ja ne otetaan huomioon työpajan toteutuksessa. Sellon kirjaston esteettömyystiedot: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Sellon_kirjasto/Esteettomyys

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ja lisätiedot aada.erasaari@gmail.com. Mukaan mahtuu kymmenen osallistujaa!

Tiedot

Alkaa:
5.6.2023, 12:00
Loppuu:
9.6.2023, 15:00
Hinta:
Maksuton

Tapahtumapaikka

Sellon kirjasto
Leppävaarankatu 9
Espoo, Uusimaa 02600 Suomi
+ Google Map

Järjestäjät

Erilaisten oppijoiden liitto ry
Sellon kirjasto
Opintokeskus Sivis