Siirry sisältöön

Erilaisten oppijoiden liiton saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkosivua https://www.eoliitto.fi/, ja se on päivitetty 7.6.2023. Verkkopalvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Laki edellyttää, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palveluiden saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivustoilla on ilmennyt 11/2021 joitakin saavutettavuuspuutteita. Olemme tietoisia niistä, ja pyrimme korjaamaan ne mahdollisuuksien mukaan.

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden varmistamiseksi

Verkkopalvelun saavutettavuus luo yhdenvertaiset mahdollisuudet kaikille käyttää palvelua. Olemme huomioineet tämän laajalti verkkosivullamme ja suunnitelleet sivulle myös toimintoja, joita laki ei edellytä mutta jotka auttavat erilaisia käyttäjäryhmiä käyttämään palveluamme.

Erilaisten oppijoiden liiton kohderyhmään kuuluvat erityisesti henkilöt, joilla on jokin oppimisvaikeus. Tästä syystä saavutettavuus, selkeys ja ymmärrettävyys ovat tärkeitä lähtökohtia kaikessa liiton viestinnässä.

Verkkosivu on suunniteltu teknisesti ja sisällöllisesti saavutettavaksi, ja teemme parhaamme, jotta saavutettavuus säilyy hyvänä jatkossakin. Sivuilla on noudatettu HTML-standardia ja WCAG-ohjeistusta. Palvelu toimii sujuvasti erilaisilla päätelaitteilla ja avustavilla teknologioilla, kuten puheohjauksella ja ruudunlukuohjelmilla. Kuvissa ja sanallisessa sisällössä kiinnitämme huomiota ymmärrettävyyteen ja selkeyteen.

Sivustolla kuuntelutoiminto ja kontrastivalikko

Olemme lisänneet eoliitto.fi -sivustolle Read Speaker -toiminnon, josta klikkaamalla tekstin pääsee kuuntelemaan helposti. Kuuntelutoiminto palvelee esimerkiksi käyttäjiä, joilla on näkörajoitteita tai jotka oppivat paremmin kuulemalla kuin lukemalla.

Olemme myös lisänneet sivustolle kontrastivalikon, jolla sivun taustan ja tekstien värityksen saa yhdellä klikkauksella muutettua mustavalkoiseksi. Tämä auttaa esimerkiksi värisokeita tai henkilöitä, joiden näkö on heikentynyt.

Myös sivujen rakenteessa ja navigoinnissa kiinnitämme huomiota helppokäyttöisyyteen ja selkeyteen. Tiedot löytyvät helposti ylävalikosta ja hakulomakkeen kautta.

Näin ilmoitat saavutettavuuspuutteista

Jos havaitsit sivustoilla saavutettavuuspuutteita, voit ilmoittaa niistä sähköpostilla osoitteeseen info@eoliitto.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Saat vastauksen 14 päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahdessa viikossa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000