Kevään 2023 ohjelma

• Kaikille avoimet ja maksuttomat Oppimista ja työtä sujuvoittavat apuvälineinfot etänä.
  • Järjestämme pyynnöstä ja erikseen sovittuna Oppimisen apuvälinetilaisuuksia eri tahoille (nuoriso-, kasvatus- ja opetusala, sosiaali- ja terveydenhuolto sekä työllisyystoimijoille). Voit kysyä lisää Johannalta tai Riikalta.
  • OPH:n rahoittama koulutussarja ”Digiperustaitoja opettajille”  Perusasteen, varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstolle. Hae 13.2.2023 mennessä!
  • OPH:n rahoittama koulutussarja ”Opettajana digiviidakossa” hakuaika on päättynyt.

Oppimisen apuvälinekeskuksen, Erilaisten oppijoiden liiton ja jäsenyhdistysten kaikki koulutukset ja tapahtumat löydät KALENTERISTA.

Oppimista- ja työtä sujuvoittavat apuvälineinfot

Apuvälineinfot järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa ja ilmoittautuminen tapahtuu heidän sivujen kautta.

• Ke 8.2. klo 17-18 Lukemista sujuvoittavat välineet ja keinot ilmoittaudu tästä
  • Ke 29.3. klo 17-18 Kirjoittamista sujuvoittavat keinot ja välineet ilmoittaudu tästä
  • Ke 26.4. klo 17-18 Keskittymistä tukevat keinot ja välineet ilmoittaudu tästä
  • Kysy lisää Riikalta
    • riikka.marttinen@eoliitto.fi
    • 050-443 0901
Kuvassa otsikko, kolme tekstilaatikkoa, joissa hahmot ja apuvälineinfojen ajankohdat
Oppimista ja työtä sujuvoittavien apuvälineinfo-etäluentojen aikataulu

Apuvälinetilaisuus: POP-UP

• Voit pyytää meitä tulemaan esittelemään ryhmällesi konkreettisia keinoja ja välineitä, joilla helpottaa suunnittelua, tavoitteen asettelua, lukemista ja kirjoitamista sekä keskittymistä.
  • Tilaisuus sopii hyvin esimerkiksi kuntouttavan työtoiminnan ryhmille ja muille ryhmille, joissa pohditaan työllistymistä tai opiskelua, mutta esteinä voivat olla omat oppimistaidot tai mahdolliset oppimisvaikeudet.
  • Kysy lisää Johannalta
    • johanna.lyytikainen@eoliitto.fi
    • 045-788 45276
Kuvassa otsikko, kolme tekstilaatikkoa, joissa symboleja

Apuvälinetilaisuus: Oppimispakki

• Oppimispakki tarjoaa vinkkejä ja ohjausta erilaisten oppimismenetelmien ja strategioiden käyttämisestä ja oppimisen apuvälineistä.
  • Tilaisuus kestää n. 2h ja toteutetaan etänä.
  • Oppimispakki sopii erilaisille ryhmille, joissa pohditaan omaa oppimista ja mahdollisuuksia oppimiselle.

Pienryhmäohjausta toisen ja korkea-asteen opiskelijoille

Haluatko pohtia yhdessä ratkaisuja opintoihin liittyviin haasteisiin? Kaipaatko tietoa erilaisista keinoista ja välineistä opintojen tueksi?

• Ryhmä sopii sinulle, jos olet yli 16-vuotias opiskelija ja koet oppimisessasi pulmia. Sinulla ei tarvitse olla todettua lukivaikeutta tai muuta oppimisvaikeutta. Riittää, että olet lisätukea ja -välineitä vailla omaan tilanteeseesi.
  • Ryhmään otetaan mukaan 8 henkilöä.
  • Mukaan voit ilmoittautua laittamalla viestiä Sallamarille
    • sallamari.siitonen@eoliitto.fi
    • 050-366 4449

Ryhmä kokoontuu Zoomissa myös keväällä! Aikataulut päivitetään myöhemmin!