Syksyn 2022 ohjelma

• Kaikille avoimet ja maksuttomat Oppimista ja työtä sujuvoittavat apuvälineinot zoomissa.
  • Järjestämme pyynnöstä ja erikseen sovittuna Oppimisen apuvälinetilaisuuksia eri tahoille (nuoriso-, kasvatus- ja opetusala, sosiaali- ja terveydenhuolto sekä työllisyystoimijoille). Voit kysyä lisää Sarilta tai Riikalta.
  • Suosittu OPH:n rahoittama koulutussarja ”Opettajana digiviidakossa”, järjestetään myös syksyllä. Haku koulutukseen avataan kesäkuussa.

Oppimisen apuvälinekeskuksen, Erilaisten oppijoiden liiton ja jäsenyhdistysten kaikki koulutukset ja tapahtumat löydät KALENTERISTA.

Miten vanhempana voin tukea lastani hyödyntämään oppimisen apuvälineitä?

Maksuton webinaari vanhemmille 21.9.2022klo 18-19 Zoomissa. Ilmoittaudu tästä

Webinaarissa aiheesta keskustelemassa apuvälinekeskuksen erityisasiasiantuntijat Sallamari Siitonen ja Riikka Marttinen sekä kokemusasiantuntija Riku 17 v.

Oppimisen tueksi löytyy lukuisia erilaisia keinoja ja välineitä, mutta niiden käyttöön voi liittyä myös erilaisia haasteita. Monet eivät tiedä millaisia oppimisen apuvälineet ovat tai mitä niillä voi tehdä, mutta sen lisäksi niiden käyttö voi herättää monenlaisia tunteita, kuten pelkoa tai häpeää.

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan kanssamme seuraavista asioista:
Millaisia asioita oppimisen apuvälineiden käyttöön liittyy?
Miksi lapsi tai nuori ei halua ottaa niitä käyttöön?
Miten vanhempana voit vaikuttaa asiaan?

Oppimista- ja työtä sujuvoittavat apuvälineinfot Zoomissa ->

Apuvälinetilaisuus: POP-UP

• Voit pyytää meitä tulemaan esittelemään ryhmällesi konkreettisia keinoja ja välineitä, joilla helpottaa suunnittelua, tavoitteen asettelua, lukemista ja kirjoitamista sekä keskittymistä.
  • Tilaisuus sopii hyvin esimerkiksi kuntouttavan työtoiminnan ryhmille ja muille ryhmille, joissa pohditaan työllistymistä tai opiskelua, mutta esteinä voivat olla omat oppimistaidot tai mahdolliset oppimisvaikeudet.

Apuvälinetilaisuus: Oppimispakki

• Oppimispakki tarjoaa vinkkejä ja ohjausta erilaisten oppimismenetelmien ja strategioiden käyttämisestä ja oppimisen apuvälineistä.
  • Tilaisuus kestää n. 2h ja toteutetaan etänä.
  • Oppimispakki sopii erilaisille ryhmille, joissa pohditaan omaa oppimista ja mahdollisuuksia oppimiselle.

Pienryhmäohjausta toisen ja korkea-asteen opiskelijoille

Haluatko pohtia yhdessä ratkaisuja opintoihin liittyviin haasteisiin? Kaipaatko tietoa erilaisista keinoista ja välineistä opintojen tueksi?

• Ryhmä sopii sinulle, jos olet yli 16-vuotias opiskelija ja koet oppimisessasi pulmia. Sinulla ei tarvitse olla todettua lukivaikeutta tai muuta oppimisvaikeutta. Riittää, että olet lisätukea ja -välineitä vailla omaan tilanteeseesi.
  • Ryhmään otetaan mukaan 8 henkilöä.
  • Mukaan voit ilmoittautua laittamalla viestiä Sarille, joko sähköpostilla sari.haapala@eoliitto.fi tai puhelimella 044-2820028

Ryhmä kokoontuu Zoomissa myös syksyllä! Aikataulut päivitetään myöhemmin!